Menu kaart onze menukaart

Lezing over BIODIVERSITEIT door Marc Siepman: ‘Alle kleine beestjes helpen’

Bekijk het event bericht

Event bericht

Op 18 maart om 11:00 uur geeft Marc Siepman de lezing ‘Alle kleine beestjes helpen’ bij OPEN slowcafe. Siepman, zelfbenoemd ambassadeur van het bodemleven, geeft sinds 2013 door heel Nederland en Vlaanderen zijn bodemcursussen.

De lezing wordt georganiseerd door OPEN slowcafe in het kader van de Green Capital Challenges.

Marc Siepman heeft twee boeken vertaald over de bodem: Het Bodemvoedselweb (2014) en Bodem in Balans (2015). In deze lezing stipt Siepman de belangrijkste elementen uit beide boeken aan. Aan het eind van de lezing heeft de deelnemer veel geleerd over het belang van de bodem en voelt hij of zij zich geïnspireerd om met deze informatie praktisch aan de slag te gaan.

De bodem wordt wereldwijd op grote schaal mishandeld en uitgeput. Dit heeft zijn weerslag op de gewassen die geteeld worden, maar ook op de gezondheid van mens en dier. Daarnaast lijdt het klimaat eronder (en lijdt de bodem weer onder het veranderende klimaat) en hebben we steeds meer last van milieuvervuiling en ondervinden we overlast van water – soms is er te veel, soms is er te weinig. Allemaal complexe vraagstukken die niet verbonden lijken te zijn, maar dat is slechts schijn. Al deze problemen hebben een gemene deler: de bodem. Als we beter met onze bodems om leren gaan, zullen de problemen ofwel verminderen, ofwel geheel verdwijnen.

Meer informatie over de spreker kunt u vinden op www.marcsiepman.nl

Datum18-03-2018
Tijd11:00
PrijsVrijwillige bijdrage