Menu kaart onze menukaart

Mensenkinderen!

Bekijk het event bericht

Event bericht

het zelfbeeld van je kind

Onze kinderen worden niet met een zelfbeeld geboren, dat zelfbeeld wordt vooral door de omgeving gemaakt. Op deze avond legt Steven Pont uit hoe dat proces in zijn werk gaat en ook hoe we dat kunnen optimaliseren door kinderen extra uit te dagen. We gaan via wolfskinderen, het nut van ballen in de sloot en het leven op onbewoonde eilanden naar de rol die ouders en andere opvoeders (en onderwijzers!) hebben in de manier waarop een kind over zichzelf nadenkt en ook steviger in de wereld kan staan.

Steven introduceert tijdens zijn verhaal ook Ronald Bouwels van SimpelSamenspel.nl, die zijn ervaringen deelt over hoe gehaast-leven de aandacht voor het gezin beïnvloedt, en hoe je dat spelenderwijs kunt doorbreken.

Je mag gedurende deze avond een actieve rol innemen en het verhaal van Steven op elk moment onderbreken voor een vraag (of een tegenargument…). Een actieve bijeenkomst dus, georganiseerd door OPEN slowcafe en de Bibliotheek, waarbij er aan het einde ook nog gelegenheid is tot het stellen van uw vragen!

Steven Pont, voormalig leerkracht, nu ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut en schrijver van diverse boeken over kinderen is ook bekend van het programma De Opvoeders.

Na afloop is er ook gelegenheid zijn boek MENSENKINDEREN! te kopen.

LET OP: event is in Bibliotheek Gelderland Zuid. Toegang is gratis (excl. consumpties). https://www.obgz.nl/agenda/zelfbeeld-18okt.html

Dit event is onderdeel van het programma Van Peuters tot Pubers.

Datum18-10-2018
Tijd20:00
Inloop19:45
Einde22:00